RECEPT

RUČAK ZA DANAS: Lažna sarma! Uspeva baš svima!

Ako volite sarmu, a ne želite da gubite vreme na savijanje listića kupusa, isprobajte recept za lažnu sarmu

Objavljeno: 18.02.2022. 08:27h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica kiselog kupusa (ili ribanca)
  • 150 g pirinča
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 50 ml ulja
  • 4 pune kašike paradajz sosa
  • peršun
  • malo slaninice

Priprema: Isecite kupus na rebarca, pa ga operite i prosušite. Mleveno meso pomešajte sa sekcanim crnim lukom, belim lukom, opranim pirinčem, seckanom slaninom i peršunom. Promešajte i napravite veće loptice. Dublju tepsiju nauljite, pa poređajte kupus, zatim ćufte od mlevenog mesa, pa ih pritisnite rukama kako bi se što bolje utisnule u kupus. Ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji red je kupus. Prelijte sa vodom koju ste pomešali sa paradajz sosom. Pecite na 185°C oko 3 sata, a povremeno dosipajte vodu.