Ukusno

RUČAK ZA DANAS: Musaka po receptu Steve Karapandže!

Proveren recept od kojeg bolje nema

Objavljeno: 10.02.2022. 07:33h 07:36h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • – 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
  • – 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
  • – 2 paradajza (iseckana na kockice)
  • – 1 kašika iseckanog peršuna
  • – 1 glavica seckanog crnog luka
  • – 3 jaja (umućena)
  • – 1 šolja jogurta
  • – 60 g brašna
  • – so, biber
  • – ulje
  • – 60 g mešavine biljnih začina

Priprema: Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta.

Jelo poslužite sa jogurtom.