UKUSNO

KREMASTA METROPOL SALATA: Odličan izbor za svaku proslavu, savršeno ide uz pečenje, ali i predjelo! (RECEPT)

Obavezno zapišite recept

Objavljeno: 19.01.2022. 10:00h
Foto: Shuterstock

Sastojci:

  • 2 mala struka praziluka
  • 4 kuvana jajeta
  • 4 srednjih krompira
  • 1 kasika senfa
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • 4 struka mladog luka

Priprema:

1. Oprati dobro praziluk i iseci ga na kolutove i blansirati ga oko 5 minuta u vreloj vodi, resetkastom kasikom izvaditi i prelivati hladnom vodom.

2. Krompir oljustiti pa iseci na kockice i skuvati (mozete kuvati i ceo krompir, pa ga onda oljustiti i iseci na kockice, meni je ovako bilo brze) u posoljenoj vodi.

3. Takođe stavite i jaja da se kuvaju, kada su skuvana, ohladite ih i oljustite, te ih iseckajte na kockice. Mladi luk oprati pa iseci na krugove. Dodati senf, majonez, kiselu pavlaki, soli i bibera, sve lagano izmesajte i ostaviti da se dobro ohladi.

Prijatno!