probajte
PILETINA KAKVU JOŠ NISTE PROBALI: Sočno meso u sosu od spanaća i limuna! (RECEPT)
Neobična večera u kojoj se ukusi mešaju i tope u ustima.
Autor:
Ako vam ponestaje ideja kako da spremate piletinu, donosimo vam jedan recept koji će sigurno oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
- 4 krupnija bataka sa karabatakom
- 200-300 grama svežeg spanaća
- 200ml pavlake za kuvanje
- 200ml pilećeg bujona ili jedna kocka za supu i 200ml vode
- sok jednog limuna
- 50 grama parmezana
- so, biber, beli luk po ukusu.
Priprema: Uključiti rernu da se zagreje na 250 stepeni, a rešetku postavite odprilike na sredinu rerne. Batake odvojite od karabataka, posolite i pobiberite po ukusu i na vrelom ulju propržite od 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne uhvati koricu. Piletinu prebacite u odgovarajuću vatrostanu posudu ili pekač, a na masnoću preostalou od piletine dodajte svež spanać isečen na rezance i uz mešanje, dinstajte ga od 4 do 5 minuta. Zatim u spanać dodajte pavlaku za kuvanje, pileći bujon, narendani parmezan i limunov sok. Uz povremeno mešanje, dinstajte sos na srednje jakoj vatri oko 10 minuta, dok višak tečnosti ne ispari. Prelijte sos preko piletine i na 180 stepeni pecite od 30 do 40 minuta, odnosno dok piletina ne bude gotova. Poslužite toplo, uz krompir pire, bareni pirinač ili testeninu.
Prijatno!