PREUKUSNA

ČAROBNA, SVEČANA BELA ČORBA ZA SLAVE I PRAZNIKE: Oduševićete svoje goste i ukućane!(RECEPT/VIDEO)

Donosimo vam recept za belu čorbu koja se najčešće pravi za slave, praznike, svadbe, a čiji če ukus sve oboriti s nogu!

Objavljeno: 14.11.2021. 19:20h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

- oko 1 kg pilećeg mesa (sa kostima, bez kostiju je to oko 600 gr. čistog mesa)

- 200 grama paškanata

- 200 grama peršuna

- 350 grama šargarepe

- 400 grama krompira

- 250 grama luka

- 100 grama celera

- 1 čen belog luka

- 150 grama graška

- lovorov list

- lišce peršuna

- so, biber, suvi začin sve po ukusu

Legir:

- 200 grama kisele pavlake

- 1 jaje

- sok od jednog limuna

- 100 gr. maslaca ili ulje

- 1 puna kašika brašna

Priprema:

U lonac stavite meso nalijte 5 litara vode i neka krene da kuva. Ogulite svo povrce, operite ga i stavite u lonac zajedno sa mesom. Sve neka kuva dok ne omeksa. Izvadite iz supe, ostavite da se hladi pa usitnite. U lonac (drugi) rastopite maslac, kratko propržite brašno pa nalijte pola litre supe i promešajte. Dodajte iseckano meso i povrće, ostatak supe, peršunovo lišće i kuvajte još 15 - 20 minuta. U medjuvremenu dodajte začine. Kada ste sklonili sa ringle u vrelu čorbu umešajte legir. Umutite jaje, pavlaku, limun.

Pogledajte pripremu:

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)