STRAŠNO

SVI SU MISLILI DA JE DIVAN, A ON KRIO JEZIVU TAJNU: 500 žrtava se javilo nakon njegove smrti!

Džimi Savil bio je jedna od najpoznatijih televizijskih ličnosti u istoriji TV, a njegova mračna tajna otkrivena je tek nakon njegove smrti 2011. godine

Objavljeno: 12.11.2021. 10:33h
Autor:
Foto: Profimedia

Poznati BBC-jev voditelj popularne emisije "Top of the Pops" Džimi Savil preminuo je u oktobru 2011. godine, nakon čega se javilo više od 500 ljudi koji su tvrdili kako ih je seksualno zlostavljao, i to većinu u vrlo ranom uzrastu.

Prema pisanju Dejli Mejla, njegova najmlađa žrtva imala je svega dve godine, a sa zlostavljanjem je počeo još davne 1955. godine, što se nastavilo sve do 2006. godine.

Njegovu stravičnu tajnu otkrio je dokumentarni film "Exposure: Druga strana Džimija Savila" i pokazao da se iza lica slavnog humanitarca i filantropa krije lice seksualnog predatora. U toku je snimanje i kontroverzne igrane drame "The Reckoning", u kojoj će Džimija igrati glumac Stiv Kugan, a pojavile su se i prve fotografije sa seta.

foto: Profimedia

56-godišnji glumac na njima nosi dugu plavu periku, zlatni prsten i bundu tokom snimanja scena na plaži, a uz njega je bila i 78-godišnja glumica Džema Džouns, koja glumi Agnes, Džimijevu majku, koja je umrla 1972. godine. U središtu radnje naći će se priča o Džimijevom usponu slave, kao i ona o grabežljivom seksualnom prestupniku.

Snimanje filma našlo se na udaru kritika mnogih, ali tvorci ovog dela su najavili kako će priča biti prikazana s osećanjima i poštovanjem prema stotinama žrtava.

"Nil Makaj je napisao inteligentan scenario koji se osetljivo bavi užasnom pričom, koju, koliko god bila mučna, treba ispričati", izjavio je Stiv uoči snimanja.