nAJLEPŠA ZIMNICA

RECEPT ZA KOJIM SU SVI POLUDELI: Kako sačuvati grožđe u tegli da ne istruli, a ukus ostane nepromenjen! (VIDEO)

Sačekajte da se malo uželite letnjih ukusa, pa onda posegnite za prvom teglicom

Objavljeno: 21.10.2021. 09:55h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Lekovite biljke

Sastojci:

Grožđe

voda

šećer

Priprema: Bobice sa grozdova poskidati i staviti u posude, pa dobro oprati. Zatim napunite čiste tegle bobicama grožđa do vrha. Zatim svaku teglu napuniti vodom do vrha, pa u svaku teglu dodati punu kašiku šećera.

Tegle čvrsto zatvorite odgovarajućim poklopcima.

Veliku šerpu napunite vodom, pa u nju ubacite tegle sa grožđem okrenute naopačke. Zagrejte do ključanja, a onda neka vri oko 5 minuta. Zatim sklonite šerpu sa vatre i ostavite da se sve dobro ohladi.

Ohlađene tegle sa grožđem prebacite u ostavu ili na neko hladno i tamno mesto. Nemojte ih stavljati u frižider.

Ovako spremljeno grožđe može da se jede već nakon nekoliko dana, ali mi vam preporučujemo da sačekate hladnije dane, da se malo uželite ovog nezamenljivog letnjeg ukusa.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs / Youtube / Lekovite biljke)