Neverovatno

Mitovi o zamrznutom povrću srušeni: Ovakvo čuvanje hrane je zdravije!

Zamrznuto povrće i voće industrijski se obrađuje istog dana kad je ubrano, što znači da je i veća količina vitamina i minerala očuvana

Objavljeno: 24.05.2014. 21:33h 19:54h
Autor:
Foto: Shutterstok

Mnogi od nas veruju da zamrznute namirnice sadrže manje hranljivih materija (pre svega vitamina) nego sveže. Međutim, one su zapravo podjednako hranljive, ako ne i hranljivije.

Velike količine "svežih" namirnica drže se duže vreme u trgovinama, pre nego što dospiju u naše kuhinje, kada su već izgubile dosta važnih vitamina.

Osim toga, za vreme pripreme, koja uključuje pranje, seckanje i kuvanje, ubrzava se proces gubitka hranljivih tvari. Za razliku od toga, zamrznuto povrće i voće industrijski se obrađuje istog dana kad je ubrano, što znači da je i veća količina vitamina i minerala očuvana.

Štoviše, zamrznute namirnice ne sadrže aditive – procesom zamrzavanja čuva se njihova svežina i hranljivi sadržaj.

A zašto je dobro jesti zamrznutu hranu pročitajta OVDE.