RECEPT

SITNE PAPRIKE U TEGLAMA: Zimnica bez konzervansa! (VIDEO)

Još nije vreme da prestanete da tragate za najboljim receptom za zimnicu

Objavljeno: 28.09.2021. 12:56h
Autor:
Foto: Letina kuhinja

Sastojci:

  • 2kg sitnijih paprika
  • 1,5l vode
  • 200ml alkoholnog sirćeta 9%
  • 150ml ulja
  • 3 supene kašike šećera
  • 3 supene kašike soli
  • 2 ravne kafene kašičice bibera u zrnu
  • 2 veće šargarepe iseckane na kolutiće
  • 1 glavica belog luka iseckana
  • sveži peršun

Priprema: Paprike očistiti zatim ih potapati u vodu gde smo stavili sirće, ulje, so, šećer i biber da malo omekšaju. Redjati u tegle uz dodavanje sargarepe, peršuna i belog luka. Naliti tegle vodom gde su se paprike barile. Izvršiti pasterizaciju. Prijatno!