Slatkiš bez mane
NAJBOLJI RECEPT ZA KNEDLE: Tajna je u OVOME!
Danas je svetski dan knedli i za vas smo izdvojili najbolje recepte
Autor:
Omiljeni slatkiš iz detinjstva. Topao, sočan i pun slatkog fila. Bake su ga spremale sa šljivama i kajsijama, a mama je znala da ubaci i džem od jagoda. Nedavno sam eksperimentisala, pa sam napravila knedle sa kremom. Ovih dana ukućani zahtevaju sve tri varijante na stolu, a mi vam donosmo recept po kojem pravimo ovaj slatkiš:
Sastojci: 500 g krompira, 200-300 g brašna, 1 jaje, prezle, vanilin šećer, ulje, šećer.
Priprema: Krompir očistiti, skuvati i napraviti pire, dodati soli, malo ulja i 1 jaje pa mikserom izmiksati. Zatim, dodati brašno, umesiti mekše testo. U testo stavljati šljive, kajsije ili džem od jagoda, može i krem. Napraviti loptu pa stavljati u ključalu vodu. Kuvati dok knedle ne isplivaju na površinu šerpe. Nakon 5 minuta, izvaditi knedle i uvaljati ih u prezle i šećer.
Evo i još nekoliko recepata koji vam mogu biti od koristi: