Klasik
ŠNICLE U PIVSKOM SOSU: Najmekše meso ikada, u najkremastijem umaku! (RECEPT)
Baš sočan ručak za celu porodicu
Autor:
Sastojci:
1 kg šnicli ili vrata bez kosti so i biber 1 velika glavica crnog luka 1 puna kašika brašna 250 – 500 ml piva 0 – 250 ml vode peršunov list, malo belog luka u granulama
Priprema: Šnicle ili vrat izlupati pa posoliti i pobiberiti. Zagrejati malo ulja u tiganju da bude vrelo pa propržiti svaku šniclu dok blago ne porumeni sa obe strane. Poslagati u vatrostalnu činiju.
Iseckati sitno crni luk pa ga dodati u tiganj gde se meso pržilo. Pržiti par minuta, na srednjoj vatri pa naliti čašu vode i nastaviti dinstanje. Kada voda ispari još malo propržiti luk, da bude žute boje. Dodati zatim brašno, izmežati pa naliti pivo i vodu ili samo pivo. Izmešati pa preliti preko mesa.
Staviti u rernu na 200 stepeni. Posle sat vremena samo malo višljuskom ispomerati meso, prodrmati i ostaviti još malo da se odozgo ispeče.
Poslužiti toplo. Prijatno!