Probajte

NAJBOLJI RECEPT ZA SLATKO OD GROŽĐA: Savršena poslastica za celu zimu!

Ne pravi se teško, a imaćete odličan slatkiš tokom cele jeseni i zime

Objavljeno: 06.07.2021. 10:51h 13:40h
Autor:
Foto: Shutterstock

Iskoristite sezonu grožđa i napravite slatkiš za porodicu i drage goste!

Način pripreme:

Zrna očistite od drškica. Skuvajte gust sirup od šećera sa dve šolje vode – šećer možete menjati u zavisnosti od sorte grožđa i koliko je slatko. Obično kada je rodna godina i kada je više padala kiše, manje je slatko, i obrnuto – ako je bila suša i toplo, slađe je.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sipajte u njega zrna grožđa i neka tako odstoji 1/2 sata. Nakon toga slatko stavite na jaku vatru, ali ne previše, i kuvajte bez mešanja.

Pred kraj kuvanja dodajte 3-4 lista rozetle, limuntus i sitno iseckane orahe.

Kuvajte oko 5 minuta, ostavite da se ohladi i rasporedite u tegle.