PROBAJTE, ODUŠEVIĆE VAS!

PAPRIKE PUNJENE SPANAĆEM I LEBLEBIJAMA: Savršeno letnje, lagano jelo, koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!(RECEPT)

Ovo jelo je idealan i lagan letnji obrok, savršenog je ukusa, a ima tako malo kalorija...

Objavljeno: 13.06.2021. 21:21h
Autor:
Foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

  • paprike - 4 - 5 komada
  • leblebije - 400 g
  • pirinač - 100 g, beli
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 2 kašike
  • peršun - 1 vezica
  • mirođija - 1 vezica
  • ljuta paprika - 1 komad
  • spanać - 200 g
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • so

Način priipreme:

Isecite luk na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i stavite da se dinsta. Iseckajte na sitno čenove belog luka i dodajte u tiganj. Začinite solju, biberom i dimljenom alevom paprikom.

Dodajte beli biserni pirinač i zapržite, dok zrnca ne postanu prozračna.

Iseckajte listove spanaća na krupno i dodajte u nadev. Dodajte i na sitno iseckanu ljutu papriku i po pola vezice mirođije i peršuna.

Sipajte paradajz pire i promešajte smesu. Dodajte teglu leblebija, sipajte i malo tečnosti, mešajte dobro i sklonite smesu sa ringle.

Odsecite vrhove paprika i sačuvajte poklopce. Napunite ih nadevom i poređajte u posudu za pečenje.

Stavite nazad poklopce posnih punjenih paprka, dolijte šolju tople vode ili bujon od povrća u posudu i prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 30 minuta.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)