savršeno testo
KIFLICE BEZ KVASCA: Mekane kao duša, mogu da stoje i nekoliko dana! (RECEPT)
Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana testa jer čim ih zamesite, možete ih peći
Objavljeno: 20.05.2021. 15:36h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 500 grama glatkog belog brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 250 grama svežeg sira
- 1 dcl mleka
- 1 dcl ulja
- 2 belanca
- 2 kašičice soli
- žumance za premazivanje
Priprema:
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, dodati mleko, ulje, belanca i na kraju sveži sir pa umesite testo.
- Odmah rasporedite u 4 jufke i jednu po jednu razvaljati i seći u oblike trougla.
- Na širi deo trougla stavite punjenje po želji – šunku, sir, pančetu, pršutu, kulen, pa ih oblikujte u kiflice.
- Premažite žumancetom. S obzirom da je u samom testu već sir, možete ih ostaviti i prazne.
- Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kiflice 25-30 minuta ili dok ne porumene.
( Stil/Jolie.hr )