probajte

KOLAČ SA JAGODAMA: Osvežavajuće savršenstvo ukusa nikad brže gotovo! (RECEPT)

Donosimo vam recept za lagan i veoma uklusan desert

Objavljeno: 09.05.2021. 10:21h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 250 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 170 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 120 g kisele pavlake
  • prstohvat soli
  • 400 g očišćenih i iseckanih jagoda
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 175 Celzijusa, pa kalup za torte razmere 24 cm premažite maslacem.
  • Umutite maslac s 200 g šećera dok ne dobijete pahuljastu smesu.
  • Dodajite jedno po jedno jaje, mešajući, a nakon toga dodajte i ekstrakt vanile.
  • U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
  • U smesu jaja i maslaca dodajte naizmjenično kiselu pavlaku i brašno i sve dobro promešajte.
  • Dodajte jagode pa sipajte smesu u kalup za tortu.
  • Pospite po vrhu preostalih 50 g šećera.
  • Pecite 35-40 minuta, sve dok čačkalica kojom probodete sredinu kolača ne izađe čista.
  • Ohladite u potpunosti kolač pre sečenja.