USKRS

FARBANJE JAJA KREP PAPIROM: Najjednostavnija, a najlepša tehnika bojenja! (VIDEO)

Ove godine isprobajte malo drugačiji način farbanja jaja

Objavljeno: 24.04.2021. 19:23h 19:52h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Better Homes and Gardens

Uskrs se bliži, a ako još niste osmislili kako biste da ofarbate jaja ili biste jednostavno da probate nešto novo, farbanje jaja krep papirom će vas oduševiti.

Jednostavno je, ne zahteva puno vremea, ali ni novca.

Biće vam potrebno:

  • krep papir u bojama koje želite
  • alkoholno sirće
  • bela ili obična jaja, skuvana
  • plastična flaša
  • zaštitne rukavice

Priprema:

Najpre skuvajte jaja, a u međuvremenu, dok se hlade, uzmite plastičnu flašu i odsecite gornji deo flaše. U ovu flašu ćete kasnije odlagati ofarbana jaja.

Krep papir isecite na delove, ne treba da budu previše sitni, već dovoljno veliki da u njih uvijete jaje. Pre nego što pređete na farbanje jaja, obavezno stavite zaštitne rukavice jer ćete boju u suprotnom jako teško skinuti sa ruku.

U posudu srednje veličine sipajte sirće, pa u to ubacite krep papir u željenoj boji. Izvadite papir iz sirćeta, stavite ga na dlan, a zatim u njega umotajte jaje i odložite ga u plastičnu flašu koju ste pripremili.

Postupak ponovite sa ostalim jajima i krep papirom, a nakon što uvijete jaje u papir, ređajte ih redom u flašu. Ostavite da stoje oko pola sata, a za to vreme boja će se slivati i mešati, tako da jaja neće biti ravnomerno ofarbana jednom bojom, već šarena.

Polako vadite jaja i prebrišite ih krpom na koju ste prethodno kapnuli malo ulja, kako bi uskršnja jaja zablistala punim sjajem.

Kako ceo postupak izgleda, pogledajte u videu: