Sjajan predlog

3 RUČKA OD PILETINE: Novi i neobični recepti! Ovo još niste spremali!

Ko voli piletinu, neka pokuša ovaj neobičan recept

Objavljeno: 18.04.2021. 13:29h 13:32h
Autor:
Foto: Shutterstock

Piletina je meso koje nutricionisti rado preporučuju bilo da ste na dijeti ili volite da se hranite zdravo.

Donosimo vam 3 recepta za ručak sa piletinom:

Punjeno pile

Potrebno je: celo pile; 4-5 kriški starog hleba; po potrebi mleka; 200 g slanine;1 luk; 3 čena belog luka; veza peršuna; 1 jaje; 200 g šampinjona; so, biber; po potrebi puter

Priprema: Očišćeno pile dobro posolite spolja i iznutra. Potopite hleb u mleko, dobro ga ocedite i stavite u posudu. Dodajte sitno seckanu slaninu, sitno iseckani crni i beli luk, peršunov list, jaje i listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Smesu dobro promešajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smesa ne bi iscurela. Od ostatka smese napravite loptice i poređajte ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju. Pre pečenja namažite pile s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja. Pecite oko sat i po na 200°C.

Obrok salata sa piletinom

Potrebno je: pakovanje paste (po izboru); 400g piletine iseckane na male kocke i propržene; 1 manja glavica zelene salate, grubo sečene; 200 g čeri paradajza; 1 čaša krutona; 1 grčki jogurt; 1/3 čaša svežeg parmezana; 1/4 čaše pečenog badema.

Priprema: Skuvajte pastu u slanoj vodi prema uputstvu sa pakovanja, zatim je isperite hladnom vodom i procedite. Pomešajte navedene sastojke i prelijte pastu.Služite odmah ili odložite u frižider za sutradan.

Celo pile u mleku

Sastojci: 1 celo pile (oko 1.5 kg); morska so; mleveni crni biber; kašičica cimeta;

vezica sveže žalfije; korica od dva limuna; 10 češnja belog luka; 500 ml mleka.

Priprema: Rernu zagreje na 190°C. Posolite i pobiberite piletinu. Stavite maslinovo ulje i maslac u posudu i pržite piletinu desetak minuta sa svake strane. Stavite u rernu, dodajte mleko, cimet, listove žalfije, koricu od dva limuna i beli luk. Pecite oko sat i po.