probajte

KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM: Hrskave spolja, sočne iznutra! (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Danas vam predlažemo kinesko jelo – palačinke sa mladim lukom, koje ima bezbroj varijanti u zemlji iz koje dolazi. Predstavlja popularnu uličnu hranu, ali može da bude i zanimljivo rešenje za vikend uživanje, lagani ručak ili dugi doručak. Ideja iza ovog jela je da palačinke budu hrskave spolja, a sočne i višeslojne iznutra, uz obavezni sos u koji ćete umakati vruće testo. Sveukupno vreme pripreme je malo više od sat vremena, a navedene količine predviđene su za 4 palačinke obima oko 20 centimetara, a vi ih dozirajte po potrebi.

Sastojci:

Testo

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 195 ml tople vode
  • Pasta
  • 35 g brašna
  • jedna i po kašičica soli
  • 4 kašike ulja
  • 2 mlada luka, sitno seckana

Sos

1 kašika sirćeta

1 kašika blagog soja sosa

1 kašičica kristal šećera

1 čen belog luka, sitno seckan

parče đumbira oko 3 cm, oljušten i isečen na trakice

Fil

  • Neutralno ulje (od semena grožđa ili slično) za podmazivanje i prženje
  • 2 kašičice svinjske masti (opciono)
  • 3 mlada luka, sitno seckana

Sa skorim dolaskom proleća dolaze i mnoge sveže namirnice i vreme je da se ponovo zaputimo na pijacu kako bismo isprobali neke od njih. To je i dobar razlog za isprobavanje nekih novih recepata koji koriste baš te sveže sastojke.