nesvakidašnja priča

Prvi put u istoriji TROJICA MUŠKARACA upisana u RODNI LIST BEBE: Evo kakvi su njihovi životi!

Ova jedinstvena porodica uključuje trojicu muškaraca, darivatelja embriona i surogat majke koje su tu decu nosile

Objavljeno: 20.02.2021. 12:20h
Autor:
Foto: Shutterstock

Ian Jenkins, Alan Majfield i Džeremi Alen Hodges iz Amerike ušli su u istoriju kao prva porodica u Kaliforniji koja je imala tri imena očeva u rodnom listu deteta kojeg su dobili uz pomoć doniranog embriona i surogat majke. Naime, sva trojica su navedeni kao očevi malenoj Piper, piše Huffington post.

Ian Jenkins nije bio potpuno siguran da želi biti roditelj.

"Plašio sam se da me odgajanje i negovanje bebe neće oduševiti i da ne bih voleo da imam malo dete", otkrio je početkom ovog meseca.

Tada je Džeremi ušao u njegov život. Pridružio se Jenkinsu i njegovom partneru Alenu i počeli su poliamornu vezu koja uključuje troje ljudi.

2017. godine usledio je presedan suda i nada za mnoge poliamorne porodice u Americi.

U međuvremenu su dobili još jedno dete, sina Parkera, istim putem kao i ćerka Piper.

Ovako je sve počelo

- Džeremijev prijatelj ponudio nam je embrione koji su im ostali nakon stvaranja porodice putem IVF-a. Tako smo dobili mogućnost usvojiti te embrione i podići sopstvenu jedinstvenu porodicu", ispričao je Ian, inače lekar po struci, novinarima HuffPosta.

Na putu do roditeljstva bilo im je, kažu, potrebno više advokata i novca nego što su u početku mislili da će im biti potrebno.

Alan je opisao kako je to izgledalo na sudu

"Izborili smo se za to. Svađali smo se u sudnici, bilo je vrlo napeto i zanimljivo. U početku smo mislili kako nam to neće odobriti, pa smo zatražili da progovorimo na sudu. Ispričali smo naše mišljenje, a sudija se na kraju predomislila i odobrila nam roditeljsko pravo za naše dete i pre nego što se ono rodilo", rekao je Alan koji je u vezi s Ianom 17 godina dok se Džeremi njihovoj ljubavnoj zajednici pridružio pre osam godina.

Ian je napisao knjigu "Tri oca i beba" o njihovom neverovatnom iskustvu, koja je nedavno izašla.

"Znali smo da našu decu mogu drugačije doživljavati. Nismo želeli da psotanu meta zadirkivanja, mlatretiranja ili zlostavljanja. Srećom, to se nije desilo barem za sada.

Ističu kako su veoma srećni svi zajedno i da ih je okolina dobro prihvatila.