Rustično
STARINSKI HLEB bez kvasca: Dovoljna je samo JEDNA KRIŠKA da biste bili SITI! (RECEPT)
Izuzetno ukusan, starinski hleb, će učiniti nemoguće - osetićete sitost samo nakon jedne kriške
Objavljeno: 17.02.2021. 07:25h
07:32h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 250 gr speltinog brašna
- 250 gr belog brašna
- 10 gr praška za pecivo
- kašičica soli
- 300-450 ml tople vode
- 20 ml ulja
Priprema: Pomešajte brašna, prašak za pecivo, i so. Dodajte ulje i postepeno dodajte toplu vodu. Napravite smesu, mešajući.
Pokrite testo i stavite da odstoji 2-4 sata. Premesite kratko, stavite u nauljen kalup i pecite u HLADNOJ rerni pokriveno 30 minuta na 250 c.
Posle toga otklopite i pecite još 15 minuta na 200 c. Izvadite hleb iz kalupa i ohladite.
( Stil/ Igy the cook )