razdvajaju se

Kraljica Elizabeta II i Filip VIŠE NEĆE ŽIVETI ZAJEDNO posle njegovog 100. rođendana: Ne slažu se ni oko proslave!

Tokom cele pandenije korona virusa provodili su vreme zajedno, a posle prinčevog rođendana, planiraju da život na različitim adresama, možda i zauvek ako se uzmu u obzir njihove godine

Objavljeno: 12.02.2021. 15:01h 15:26h
Autor:
Foto: Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II (94) i njen suprug, princ Filip (99) nikad više vremena nisu proveli zajedno tokom 73. godine braka, kao od početka pandemije korona virusa.

Bračni par se izolovao u dvorcu Vindzor, a navodno je taj potez uticao na to obnove bliskost.

Baš zato je javnost iznenadila vest koju prenosi Daily Express, kako princ Filip namerava da živi odvojeno od supruge nakon što u junu proslavi svoj 100. rođendan.

Navodno planira da se vrati na farmu Wood na kraljevskom imanju Sandringham, dok će se kraljica preseliti u Bakingemsku palatu, gde će držati primanja za ugledne goste i državnike.

foto: Profimedia

Ipak, nije neobično da ovaj kraljevski par živi odvojeno. Zapravo, većinu vremena u svom braku proveli su na različitim lokacijama, a mnogi smatraju da je baš to 'tajna' njihovog dugog i srećnog braka, uprkos priznanju princ Filipa da ju je prevario.

Otkako je u penziji od kraljevskih dužnosti 2017. godine , Filip je većinu vremena provodio na pomenutom imanju, gde vodi računa o farmi.

Izvor s dvora tvrdi da princ preferira miran život na selu i da ga palata uopšte ne privlači.

Princ ni tokom pandemije nije mogao izdržati da ne poseti Sandringham, pa je nagovoriti suprugu da se presele tamo na dve nedelje u oktobru propšle godine kako bi se pobrinuo za farmu.

Ali, kraljicu sad muči, otkriva izvor s dvora, to što njen suprug ne želi veliko slavlje za svoj jubilarni rođendan, a ona želi veliku, javnu proslavu kako bi podigla duh nacije nakon teške 2020. godine.

Osim toga, Filip je prvi u istoriji britanske kraljevske porodice koji bi mogao da doživi stotu godinu i kraljica smatra da proslava zato ne trebba da bude intimna i zatvorena za javnost.

Lični lekar princa Filipa, Ana Heming, tvrdi kako se princ za svoje godine prilično dobro fizički i mentalno oseća. Zasluga toga može biti i to što se ceo život aktivno bavio sportom. Igrao je u mladosti hokej, kriket i polo.

U održavanju zdravlja mu pomaže i poseban režim ishrane. Njegov jelovnik je pun hrane bogate proteinima, poput jaja. Izbegava ugljene hidrate, čime sledi tzv. keto dijetu koja je popularna poslednjih godina među poznatim ličnostima.