poezija velikog glumca

Nikad objavljena PESMA NEBOJŠE GLOGOVCA, reči paraju dušu: Imam tužno pozorište, nema aplauza!

Danas se navršava tri godine od smrti legendarnog srpskog glumca, pa vam donosimo dirljivu pesmu koja nikada nije ugledala svetlost dana za njegovog života

Objavljeno: 09.02.2021. 19:01h 19:03h
Autor:
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Nebojša Glogovac preminuo je na 9. februara 2018. godine od raka pluća na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije. Velikan srpskog glumišta sa sobom je ostavio suprugu Milicu i troje dece- sinove Gavrila i Miloša i i ćerkicu Sunčicu. Pored porodice i prijatelja, sa sobom je ostavio i vanserijske uloge koje nikada neće izbledeti.

Nebojša je voleo da crta, a pisao je poeziju od studentskih dana, pa do kraja. Baratao je rečima, voleo je da napiše poruku u stihu. Njegove SMS-ove i danas svi njegovi bližnji čuvaju, i dalje im se smeju. Bio je Šekspir SMS-a.

Posle njegovog odlaska, Milica je u tim pakovanjima, bolnoj selidbi, pronašla jednu svesku sa crtežima i poezijom.

Genijalac kakav je bio Glogovac je to smislio: Maja Mandžuka je posle 18 godina otkrila tajnu sa seta Munja! (VIDEO)

foto: Kurir/Dragana Udovičić

Tužno pozorište

Imam tužno pozorište. Oko jastuka sa loše nacrtanim cvećem. Sa zidova još cure nečije suze. Između crno-belog i kolora. Jedan reflektor. Jedan gledalac.

Mnogo glumaca. Mnogo. Par iskrenih. Sa osmehom I suzom. Ali gledalac se zaneo, pa zaboravio da tapše. Sad sedi sam. Zatvara oči i predstava se nastavlja.

Na tren vidi njihove ruke odozgo. Prema njemu. Igra se njima. Igraju se. Smeje se jako kao nikad.

Tresu se suze na zidovima. Oseća ritam i dah na vratu I Sunce u stomaku I svetlo u glavi. Vrisak. I mir. I mir. Nema aplauza.