jEDNOSTAVNO

Najlakši i najbrži ručak: Piletina u sosu! (RECEPT)

Ako ne želite da gubite vreme na spremanje ručka, ovo je recept za vas

Objavljeno: 25.01.2021. 15:03h
Autor:
Foto: IGY THE COOK

SASTOJCI

  • šolja pirinča
  • 3 šolje vode
  • so
  • 180 gr gorgonzole
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 60 gr slanine
  • 400 gr pilećeg filea
  • mleko
  • mast
  • biber

Priprema: Pileće belo meso potpite u mleko na sat vremena. Na masti ispržite dok ne porumeni, tačnije dok se ne ispeče. Odložite meso, u tu mast dodajte slaninicu, kada se ispršži dodajte neutralnu pavlaku i gorgonzola sir.

posolite, pobiberite, kada se sastojci sjedine, vratite meso i malo promešajte. Servirajte u tanjir sa pirinčem.