PROBAJTE
Da meso bude sočno, mekano i prepuno ukusa: Najbolja marinada na svetu!(RECEPT)
Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobar pac (marinadu) i u njemu držati meso 48-72 sata.
Objavljeno: 12.01.2021. 16:30h
09:43h
Autor:
Autor:
Dok je u pacu, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade. Evo kako ćete pripremiti dobar pac za junetinu, piletinu ili divljač. Sastojci:
- 1/4 l belog vina,
- 1/4 l vinskog sirćeta,
- 2 kašike šećera,
- 10 zrna bibera,
- 50 g iseckanog celera,
- 100 g iueckanog peršuna,
- 100 g iseckane šargarepe,
- veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
- 2 režnja belog luka sitno iseckana,
- 1 l vode
Priprema:
Pomešati vodu, vino i sirće. Dodati iseckano povrće i začine. Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.
(Stil.kurir.rs/Mojakuhinja)
( Stil / Moja kuhinja )