ČORBICA KAO LEK

Tajlandska tom kha čorba je kao lek: Zdrava, ukusna i osvežavajuća - prijaće celom organizmu!(RECEPT)

Priprema čorbe traje manje od pola sata, a ukus će vas oduševiti.

Objavljeno: 22.12.2020. 16:41h 17:02h
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 1 crni luk
  • komadić svežeg đumbira (2-3cm)
  • 2-3 čena belog luka
  • suvi začin
  • kašičica karija
  • gambori 300 grama
  • smrznuti miks povrća (krompir, šargarepa grašak), a možete koristiit i sveže
  • kokosovo mleko 1/2 litre
  • litar vode
  • malo gustina
  • biber po ukusu
  • sok od svežeg limuna ili limete

Priprema:

Na malo ulja izdinstajte 1 crni luk, oko 2-3 cm iseckanog đumbira i 2-3 čena iseckanog belog luka. Posle 5-7 minuta disntanja dodajte 1 kašiku suvog začina i 1 kašičicu karija. Izmešajte i ubacite 1 šolju smrznutog mix-a po izboru - krompir, šargarepu i grašak. Možete, naravno, staviti i sveže povrće. Nalijte sa 400 gr kokosovog mleka i još oko 1 l vode. Pustite da provri i kuvajte 15 minuta. Posle 15 minuta umešajte 300-400 gr očišćenih gambora i 1 kašiku gustina razmućenu u 3-4 kašike vode. Sve kuvajte još 5 minuta. Dodajte so i biber po ukusu. Pri služenju iscedite malo limete ili limuna u čorbu.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Veselizalogaji)