probajte

Panetone: Slatki hleb bez kojeg je nemoguće zamisliti Božić u Italiji! (RECEPT)

shutterstock-1465133813.jpg
Foto: Shutterstock

Bez svega se može, ali panetone se obavezno mora naći na prazničnim stolovima u Italiji za Božić. Reč je o slatkom hlebu od testa sa sušenim voćem, citrusima i orašastim plodovima koji se tradicionalno pravi za Božić i Novu godinu.

Hleb originalno dolazi iz Milana, a karakteriše ga lagana i prozračna tekstura, ali bogat ukus. Panetone je popularan i kod nas, a uz malo volje i truda može se pripremiti i u svom domu.

Sastojci za voćni nadev:

  • 300 grama mešanog sušenog voća po želji (suvo grožđe, marelica, šljiva, brusnica)
  • 100 grama kandirane limunove ili narandžine korice
  • 6 kašika ruma (ili omiljenog voćnog soka)

Hleb originalno potiče iz Milana, a karakteriše ga lagana i prozračna tekstura, ali bogat ukus...