izvanredan ukus
Slatki hleb sa cimetom i sosom od jabuka: Nikad jednostavniji, a ukus i miris prava čarolija! (RECEPT)
Ovaj slatki hleb , preliven izvanrednim sosom od jabuka, oduševiće vas za sva vremena
Objavljeno: 08.12.2020. 13:47h
Autor:
Autor:
Sastojci za hleb:
- 250 g brašna
- 156 g ovsenih pahuljica
- 1/4 kašičicr soli
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 200 g šećera
- 180 ml suncokretovog ulja
- 2 jaja
- 120 g grčkog jogurta
- 230 ml sosa od jabuka
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Brza posna pita sa dva nadeva: Zdrava, ukusna, bogata! (RECEPT)
- Sastojci za preliv:
- 120 g šećera u prahu
- 60 ml sosa od jabuka
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i namastite lim za pečenje ili kalup za hleb.
- U velikoj posudi pomešajte brašno, ovas, so, cimet i prašak za pecivo, pa stavite sa strane.
- U drugoj posudi pomešajte šećer, ulje, jaja, jogurt, sos od jabuke i vanilu, a zatim ručno umešajte u suve sastojke i mešajte da se sve sjedini.
- Dobijeno testo sipajte u kalup i pecite oko 45, 50 minuta, odnosno dok čačkalica koju umetnete u sredinu ne izađe čista.
- Izvadi iz rerne i ostavite sa strane.
- Umutite šećer u prahu i sos od jabuka.
- Po želji, dodajte još šećera u prahu ako želite da glazura bude gušća.
- Kad se hleb malo ohladi, prelijte glazurom.
- Ohladite pre jela.
Savršena bajadera koja se topi u ustima: Kolač sa kojim ne možete da pogrešite!(RECEPT/VIDEO)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )