probajte

Najbolje italijansko predjelo od ostatka pirinča: Ovako to pravi majstor! (RECEPT)

shutterstock-1495230536.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci za kuglice:

  • 300 g kuvanog rižota (ili kuvanog pirinča)
  • 150 grama hlebnih mrvica
  • 1 jaje
  • 4 kašike narednanog sira parmezana
  • šaka iseckanog svežeg peršuna
  • so i biber po želji

Nadev za kuglice

  • 100 grama sira mocarela


Priprema:


1. U rižoto (ili kuvani pirinač) dodajte jaje, hlebne mrvice, narendani parmezan, sveži peršun i začine, sve zajedno dobro promešajte dok ne dobijete lepljivu smesu.

2. Od dobijene smese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa je napunite sirom ili nekim drugim nadevom poput sosa bolonjez.

3. Ponovo zamesite kuglicu pa je umočite u jaje pa u hlebne mrvice.

4. Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu.

5. Poslužite ih s sosem po želji. Prijatno!

U videu Food Tubea pogledajte kako stari italijanski lisac Đenaro Kontaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije.

Najbolje italijansko predjelo od ostatka pirinča: Ovako to pravi majstor! (RECEPT) Izvor: Youtube

Arancini di riso su pržene loptice pirinča punjene sirom ili nekom drugom namirnicom. To tradicionalno italijansko jelo obično se priprema kada treba potrošiti višak rižota od prethodnog dana...