probajte

Smanjite unos kalorija: 3 trika za pripremu najkremastije testenine bez dodavanja sira ili pavlake za kuvanje!

U testeninu ne morate da ubacite sir ili pavlaku za kuvanje da biste napravili kremasto jelo. Uz ove trikove zadovoljićete svoja nepca, ali i one koji vam prigovaraju da biste trebali jesti zdravije...

Objavljeno: 20.12.2020. 21:32h
Foto: Shutterstock

1. Pomešajte testeninu i avokado

Avokado je veoma zdravo voće bogato belančevinama koje je idealno za pretvaranje u efektni sos. U blenderu napravite pesto uz dodatak bosiljka, tostiranih pinjola i čeri paradajza, pa ga pomešajte sa špagetima. 2. Kuvajte testeninu ala rižoto

Pravi rižoto tokom kuvanja na tiganju lagano se podliva bujonon, zbog čega pirinač ispušta veću količinu skroba i postaje kremasta. Na isti način možete napraviti i testeninu i tako uštedeti na pavlaci za kuvanje.

3. Testenina sa susamom

Sos od susama nije samo koristan alat za pripremu humusa. Tahini možete iskoristiti i za pretvaranje jela od testenine u kremasto jelo. Pomešajte malo tahinija s mlekom od badema, sosom od soje, limunovim sokom i medom, pa taj fini sos prelijte preko željene testenine.

(Stil.kurir.rs)