Vrhunski ukus
Ovako Italijani spremaju tradicionalni srpski doručak: Nema ništa bolje od ovog! (RECEPT)
Kvalitetan doručak je jedini način da uspešno započnete dan
Objavljeno: 13.10.2020. 08:37h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- 150 ml mleka
- 10 gr suvog kvasca
- oko 150 gr brašna
- so
- 30 ml ulja
- 50 gr slanine
- 3 jaja
- 50 gr sira
Priprema: Napravite testo. Pomešajte mleko, brašno , suvi kvasac i so. Umesite dobro i ostavite da testo nadođe oko 45 minuta. Slaninu ispržite da bude reš, razvaljajte testo, stavite u nauljen pleh. Napravite mala udubljenja za jaja, stavite jaja u svako udubljenje. Okolo stavite slaninu, dodajte rendani kačkavalj, pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.
( Stil/ Igy the cook )