Probajte
Kaubojski pasulj: Miris suvog i mlevenog mesa koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Mirisi suvog i mlevenog mesa obaraju s nogu, ali da bi kaubojski pasulj bio još ukusniji, pre posluživanja ga zapecite u rerni...
Autor:
Kaubojski pasulj varijacija je na temu meksičkog čilija i idealno spaja pasulj s mlevenim i suvim mesom. Posebnu slast dobija pečenjem u rerni, a ako poželite – nakon stavljanja u posudu za pečenje možete ga posuti hlebnim mrvicama kako biste dobili hrskavu koricu.
Dobar odabir suvog pasulja je važan, ali ako vam se žuri, poslužiće i onaj iz konzerve.
Zaprška nije nužna, ali ako volite - propržite kašičicu brašna na masti ili ulju i dodajte crvene paprike. Neki kuvari dodaju u zapršku i sitno iseckan beli luk. Podlijte tekućinom od pasulja pa vratite u lonac.
Pasulj možete zgusnuti i mešavinom brašna, soli i mlake vode; umutite je u pasulj pa kuvajte dok se ne zgusne. Kaubojski pasilj odlično ide s najhrskavijim domaćim krompirom iz rerne.
Sastojci za kaubojski pasulj:
- 300 g pasulja
- 1 dimljena kobasica
- 150 g mlevenog mesa
- 250 g svih rebra
- 1 velika glavica luka
- 1 šargarepa
- 1 lovorov list
- manji koren celera
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 kašičica ljute crvene paprike
- 1 ljuta papričica
- so, biber
Priprema:
1. Pasulj preko noći, sutradan ga prokuvajte i prvu vodu prospite.
2. Suva rebra isecite na nekoliko manjih komada i s kobasicama skuvajte u zasebnom loncu. Sačuvajte vodu u kojoj su se rebra kuvala.
3. Popržite iseckani luk pa dodajte mleveno meso i pržite desetak minuta.
4. Dolijte tople vode od suvog mesa pa dodajte pasulj, koren celera, lovorov list, šargarepu, celer i biber u zrnu pa kuvajte dok ne omekša i ispari višak vode.
5. Desetak minuta pre kraja dodajte ljutu papričicu, mlevenu papriku i koncentrat paradajza pa dinstajte još 10-ak min. Prema potrebi posolite.
6. Izlijte pasulj u činiju za pečenje pa dodajte rebra i kobasice. Pecite na 180 stepeni 20 minuta.
Prijatno!