pravi se za čas

Ovakav rolat još niste probali: Osmislio ga je francuski poslastičar, a u ovome je tajna savršenog ukusa! (RECEPT)

Ovaj jednostavan i brz čokoladni kolač spasonosno je rešenje za trenutke kad vas uhvati želja za nečim slatkim. Autor ovog grešnog zadovoljstva je poznati francuski poslastičar Filip Kontičini, a priprema je toliko lagana da će kolač uspeti i najvećim neznalicama u kuhinji.

Objavljeno: 25.09.2020. 13:23h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g kvalitetne tamne čokolade s postotkom kakaa 70%
  • 50 g mlečne čokolade
  • 115 g putera
  • 3 jaja srednje veličine
  • 55 g šećera
  • 5 g brašna
  • 15 g brašna od kestena
  • prstohvat soli

Priprema:

Otopite čokoladu na pari i dodajte joj puter.

U posebnoj posudi mutite jaja sa šećerom pa kad se smesa udvostruči dodajte obe vrste brašna. U tu smesu zatim dodajte rastopljenu čokoladu i puter koji ste u međuvremenu malo ohladili i ne zaboravite da ubacite prstohvat soli kako bi čokolada došla do izražaja.

Izmešajte smesu taman toliko da bude jednolična i istresite je u prethodno zanmašćen i pobrašnjen kalup.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 ° C oko 25 minuta.

Kolač poslužite dok je još topao, pa mu po želji dodajte sladoled od vanile ili šlag od slatke pavlake

Prijatno!