savršen namaz
Namaz od pečenog patlidžana: Jednostavno savršen! (RECEPT)
Kada jednom probate krišku hleba ili lepinjice sa ovim namazom, uvek ćete jesti
Objavljeno: 07.08.2020. 15:01h
15:06h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 2 patlidžana
- sok od pola limuna
- 50 ml tahinija- namaza od susama
- 1-2 čena belog luka
- veći prstohvat kumina u prahu
- 1/2 kašičice sitne himalajske soli
Pogačice sa čvarcima: Jelo koje se u Srbiji ne odbija! (VIDEO, RECEPT)
Priprema:
- Operite i ogulite dva padtlidžana, te ih iseckajte na kolutiće debljine prsta.
- Stavite kolutiće u cediljku, posolite i ostavite 10 minuta da se ocede.
- U međuvremenu uključite rernu na 200 Celzijusa da se ugreje i pripremite ostale sastojke.
- Posušite patlidžane, pa ih poređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
- Pecite ih u rerni oko 20 minuta, dok ne omekšaju u sredini.
- Pripremite ostale sastojke u seckalici ili mutlipraktiku, a pečene kolutiće patlidžana dodajte kada se malo ohlade.
- Sve izmešajte dok ne dobijete kremastu smesu.
- Posolite i začinite po sopstvenom ukusu ,dodajući limun, tahine i beli luk.
- Receptu možete upotpuniti i šakom svežeg korijandera.
- Ako volite dimljenu aromu dodajte prilikom pripreme malo dimljene paprike.
4 trika za najbolji pečeni krompir: Vrsni kuvari koriste ove cake!
( Stil/Klix.ba )