morate isprobati
Čokoladna pita sa borovnicama: Desert za koji nećete paliti rernu! (RECEPT)
Ova pposlastica je idealna za letnje dane
Objavljeno: 14.07.2020. 14:18h
Autor:
Autor:
Sastojci:
• 175 grama sušenih smokava
• 150 grama mekih ovsenih pahuljica
• 150 grama mlevenih badema
• 75 grama zamrznutih borovnica
• 100 grama čokolade za kuvanje
• 300 ml kreme za šlag od soje
• 1 kesica vanilin šećera
• 100 grama želea od bobica
• 1 prstohvat soli
Kobler sa breskvama je najlepša letnja poslastica: Sočno voće i hrskava korica! (RECEPT)
Priprema:
- Prepolovite suve smokve, te omekšajte ih u toploj vodi najmanje 15 minuta.
- Pomešajte ovsene pahuljice, bademe i prstohvat soli.
- Ocedite smokve, te ih malo istisnite.
- Mešavinu s pahuljicama i smokve u tri porcije izmiksajte dok ne dobijete lepljivu smesu.
- Zatim, dobijenu smesu stavite u posudu, te zamesite testo.
- Obložite prozirnom folijom pravougaoni kalup za pitu (21 x 29 cm), stavite smesu, lagano pritisnite, pa oblikujte.
- Stavite bskvit u frižider da odstoji 30 minuta.
- Odmrznite borovnice, natrugajte čokoladu na komade, te je rastopite u posudi uronjenoj u toplu vodu.
- Izvadite biskvit iz kalupa, otklonite foliju, te premažite biskvit rastopljenom čokoladom.
- Stavite u fržider na sat vremena da se stvrdne.
- Umutite kremu za šlag i vanilin šećer.
- Dobijenu kremu ravnomerno raspodelite po čokoladnom biskvitu.
- Ugrejte žele u lončiću, sklonite sa šporeta, pa umešajte borovnice.
- Ostavite da se hladi oko 15 minuta, pa raspodelite po kremi.
Spolja vruć i hrskav, a unutra leden: 5 načina za najbolji pohovani sladoled!
(Stil.Kurir.rs)
( Stil )