DETOKS

Napitak po receptu doktora Oza: Čisti creva, izbacuje otrove, opravlja jetru!

Leto je pravo vreme za kompletan detoks tela

Objavljeno: 13.07.2020. 20:36h
Autor:
Foto: Profimedia

Detoks plan doktora Oza podrazumeva napitak koji se konzumira svako jutro u toku 5 dana i redukovana ishrana tokom ostatka dana. Ovaj plan ishrane potpuno čisti telo od nataloženih toksina, oporavlja jetru i čisti creva.

Ovaj princip možete ponavljati svaki put kada se osećate umorno. Osim što vraća energiju i čisti telo, ovaj detoks plan topi i kilograme. Kroz 5 dana moguće je izgubiti i do 4 kilograma. Taj gubitak kilograma se uglavnom odnosi na tečnost, ali to je svakao prvi korak ka ciljanoj kilaži.

U ovih 5 dana potrebno je da se odreknete brašna, mlečnih proizvoda, šećera i grickalica. Jelovnik se zasniva na tečnoj hrani uglavnom i na konzumiranju smutija svako jutro umesto doručka.

Doktor Oz je siguran da upravo on igraju klučnu ulogu u izbacivanju toksina. Na taj način ćete uneti dovoljno vitamina i minerala, a nećete opteretiti creva.

Još jedno pravilo koje mora strogo da se poštuje tokom ovih dana je unos najmanje 2 litre tečnosti dnevno i odmah nakon ustajanja potrebno je popiti čašu mlake vode sa sveže ceđenim limunom.

Nadutost i tegobe u varenju često su posledica loše probave. Tako da prelaskom na tečnu hranu omogućujete svom organizmu da se samopročisti.

U roku od 5 dana, dan ćete započinjati zelenim smutijem, a pored njega ćete imati užinu i dva mala obroka.

Recept za zeleni smuti: U blenderu izmiksajte nekoliko listova kelja, peršuna, limun, zelenu jabuka i krastavac.

Petodnevni plana ishrane

Prvi dan

Doručak: zeleni smuti

Ručak: smuti od kelja, avokada, kokosovog mleka, dve urme, bademovog putera i malo leda.

Užina: šaka badema

Večera: smuti od spanaća, banane, suncoketovih semenki i bademovog meka

Drugi dan

Doručak: zeleni smuti

Ručak: paradajz čorba, tunjevina i avokado.

Užina: šaka badema

Večera: pileća pljeskavica sa grilovanim povrćem

Treći dan

Za doručak zeleni smuti

Ručak: losos i salata

Užina: krastavac i šargarepa

Večera: ražnjići od junetine i povrća

Četvrti dan

Doručak: zeleni smuti

Ručak: povrće i belo meso

Užina: nekoliko listova sušene ćuretine

Večera: salata i tunjevina

Peti dan

Doručak: zeleni smuti

Ručak: dva tvrdo kuvana jaja

Užina: jabuka i puter od kikirikija

Večera: salata sa ćuretinom, sušenim paradajzom, maslinovim uljem i vinskim sirćetom.

Večera: riba i salata