Predlog za vikend ručak
Hranljivo varivo od boranije: Porodični ručak za desetku! (RECEPT)
Prija i na najvećim vrućinama
Autor:
Sastojci: 900 g boranije, 300 g piletine (po želji, može i bez mesa), 1 glavica crnog luka, 50-100 ml ulja, 1 kašika suvog začina, 2 pune kašike kisele pavlake, 1 jaje, biber, beli luk u prahu, peršunov list.
Priprema: Iseckati crni luk sitno na kockice, dodati ulje i malo vode, pa staviti na vatru da se prodinsta. Kada je luk omekšao, a voda isparila dodati boraniju, naliti vode da ogrezne, pa dodati i suvi začin.
Kada boranija provri dodati meso isečeno na kockice (sve će se skuvati kada i boranija). Ostaviti polupoklopljeno na srednjoj vatri da se kuva 30 minuta.
Posle 30 minuta proveriti da li je boranija kuvana. Ukoliko boranija nije kuvana doliti još vode i nastaviti kuvanje, a ukoliko jeste dozirajte količinu vode po želji.
Dodajte beli luk, biber, peršun (ili kombinaciju začina po želji). Umutiti jaje i pavlaku sa malo hladne vode. Izmaći sa vatre šerpu sa boranijom pa dodati jaje i pavlaku i promešati. Probati, ukoliko je potrebno dosoliti ili dodati začine. Servirati toplo.