DELIKATES

Taljatele sa spanaćem i pečurkama: Gastronomski užitak za sve ljubitelje paste!(RECEPT)

Sočna pasta savršene kombinacije ukusa...

Objavljeno: 29.06.2020. 18:21h
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

Priprema:

U manjem loncu u posoljenoj vodi skuvajte taljatele po uputstvima s pakovanja. Za vreme kuvanja testenine zagrejete duboki tiganj. Nije potrebno dodavati ulje ili samo par kapi.

Pečurke isecite na šnite ili manje komade i stavite ih da se peku u dubokom tiganju. Kada počnu da ispuštaju tečnost sklonite ih iz tiganja i stavite na tanjir.

Sokovima koje su pečurke ispustile dodajte puter i sitno seckani beli luk. Pržite ga manje od minuta, kako ne bi zagoreo.

Vrućom vodom od kuvanja paste možete kratko preliti listove spanaća - blanširati ih. Testeninu procedite.

Spanać i testeninu dodajte u duboki tiganj i pomešajte s lukom i puterom. Po potrebi i želji na kraju možete dodati još putera i začiniti po ukusu.

Nakon nekoliko minuta uklonite testeninu sa šporeta i umešajte pečurke. Taljatele pospite pinjolima i dodajte grčki jogurt na nekoliko mesta po tanjiru i izmešajte.

(Stil.kurir.rs)