NEODOLJIV
Tradicionalni hleb sa orasima, medom i suvim šljivama: Sočan, sladak i prosto neodoljiv! (RECEPT)
Iako ga nazivaju hleb, ovaj delikates je nešto više kolač, koji će vas oduševiti kombinacijom slatko-kiselog ukusa i mekanih zalogaja koje će obožavati cela porodica.
Objavljeno: 14.06.2020. 17:16h
18:06h
Izvor: Maša
Izvor: Maša
Potrebni sastojci:
- 2 šolje (250 ml) brašna
- 2 Praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 125 g maslaca ili margarina
- 1 jaje
- 3 kasike (pune) meda po izboru
- 125 ml mleka
- 200 g sitno iseckanih suvih šljiva
- 100-150 grama seckanih oraha
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 C. U posudu staviti brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Naseckati na sitne komadiće hladni maslac i utrljati ga dobro u suvu masu dok se ne dobije fina mrvičasta smesa.
U drugoj manjoj posudi izmešati jaje, med i mleko pa zatim spojiti sa suvom masom, dodati seckane suve šljive i orahe i dobro izmešati. Ako vam se masa učini previše retkom možete dodati još malo brašna. Izliti u dobro podmazan kalup za hleb i peći dok ne porumeni.
Poslužiti sa čokoladnom glazurom ili posut šećerom u prahu.
Prijatno!