NEODOLJIV

Tradicionalni hleb sa orasima, medom i suvim šljivama: Sočan, sladak i prosto neodoljiv! (RECEPT)

Iako ga nazivaju hleb, ovaj delikates je nešto više kolač, koji će vas oduševiti kombinacijom slatko-kiselog ukusa i mekanih zalogaja koje će obožavati cela porodica.

Objavljeno: 14.06.2020. 17:16h 18:06h
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 2 šolje (250 ml) brašna
  • 2 Praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 125 g maslaca ili margarina
  • 1 jaje
  • 3 kasike (pune) meda po izboru
  • 125 ml mleka
  • 200 g sitno iseckanih suvih šljiva
  • 100-150 grama seckanih oraha

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 C. U posudu staviti brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Naseckati na sitne komadiće hladni maslac i utrljati ga dobro u suvu masu dok se ne dobije fina mrvičasta smesa.

U drugoj manjoj posudi izmešati jaje, med i mleko pa zatim spojiti sa suvom masom, dodati seckane suve šljive i orahe i dobro izmešati. Ako vam se masa učini previše retkom možete dodati još malo brašna. Izliti u dobro podmazan kalup za hleb i peći dok ne porumeni.

Poslužiti sa čokoladnom glazurom ili posut šećerom u prahu.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)