mnogo ukusna

Čokoladna ovsena kaša sa banamama: Doručak koji se pamti! (RECEPT)

Donosimo vam odličan recept za malo drugačiji doručak koji će vas ujedno i zasladiti

Objavljeno: 12.05.2020. 16:25h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 šolje bademovog mleka
  • 3/4 šolje vode
  • 2 zrele banane (jedna isečena na kockice, druga isečena na kolutiće)
  • 1/4 kašičice ekstrakta badema
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike meda
  • 1/3 šolje iseckanih oraha
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta
  • 2 kašike sitno iseckane čokolade s velikim procentom kakaoa

Domaći sladoled sendvič od vanile: Slatko zadovoljstvo! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte u šerpi bademovo mleko, vodu, kockice banane, ekstrakte vanile i badema i so.
  • Kada počne da vri, sklonite s ringle i umešajte ovsene pahuljice, kakao i kašiku meda.
  • Vratite šerpu na ringlu, te kuvajte na srednjoj temperaturi, te povremeno mešajte dok ovsene pahuljice ne omekšaju, oko 6 do 7 minuta.
  • Kada je kaša skuvana sipajte je u činije i preko stavite kolutiće banane, kašiku meda i iseckane orahe.
  • Preko po želji možete dodati i cimet i komadiće iseckane čokolade s većim procentom kakaoa.

Brza pita bez kora: Ukus obara s nogu, ovo ovo čudo morate probati! (RECEPT)

(Stil.Kurir.rs)