Prava stvar
Najbolji recept za domaći džem od jagoda: Brzo i lako! (RECEPT)
Počele su da pristižu i prve jagode. Naoružajte se dobrim receptima
Objavljeno: 07.05.2020. 18:09h
Autor:
Autor:
Sastojci: 3kg jagoda, 1,5kg kristal šećera; 1 limun.
Priprema: Jagode očistiti, oprati, iseckati sitno. Trećinu iseckanih jagoda poređati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces dok imamo jagoda i šećera.
Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok. Takvu smesu presuti u šerpu i započeti kuvanje. Nakon pola sata kuvanja dodati limun. Kada počne da ključa skidati kašikom penu. Nastaviti kuvanje do željene gustine.
Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.
Vreo džem stavljati u vrele tegle. Lepo zatvoriti. Prijatno!
( Stil/ Letina kuhinja )