Potpuno atipično

Došao je u bolnicu sa samo 1 simptomom: Skener je pokazao uništena pluća! Da li je ovo novi znak korone?

Ništa osim ovog bola nije odavalo da s muškarcem nešto nije u redu

Objavljeno: 14.04.2020. 09:36h
Autor:
Foto: Shutterstock

Od visoke temperature do suvog kašlja, poznato je da korona virus dolazi s nizom drugih, možda gadnih simptoma. Sada naučnici upozoravaju muškarce na još jednu moguću retku nuspojavu bolesti COVID-19!

CT je pokazao oštećenje na plućima

Istraživači iz Medicinske škole Harvard podneli su izveštaj o slučaju 42-godišnjaka koji je testiran pozitivno na virus, nakon što je u bolnicu došao s "probadajućim bolom" u testisima, piše Dejli mejl.

Lekari nisu mogli da pronađu ništa loše s njegovim testisima, ali je zato skener pokazao oštećenje na plućima. Dva dana kasnije, muškarcu je dijagnostikovan COVID-19. Nažalost, budući da je čovek imao atipične simptome, nekoliko drugih pacijenata i lekara možda su se nesvesno izložili virusu.

Evo kako se pravilno pere i suši pamučna maska: Jedino ovako će vam obezbediti pravilnu zaštitu od virusa!

foto: Shutterstock

U studiji objavljenoj u Američkom časopisu za hitnu medicinu, istraživači su napisali:

"Pacijent nije pokazao respiratorne simptome niti je lekarski tim znao da je pacijent nedavno testiran pre dolaska u bolnicu. Dakle, zdravstveni radnici koji su ga pregledali nisu nosili odgovarajuću opremu. Kao rezultat toga, više od 25 pacijenata i radnika bolnice obavešteno je o potencijalnoj izloženosti."

Da li je bol u testisima povezan s korona virusom?

Iako ostaje nejasno da li je njegov bol u testisima povezan s korona virusom, poznato je da i drugi virusi utiču na ovaj deo tela kod muškaraca.

"Postoje određeni virusi koji mogu uticati na testise, poput zauški. Samo će vreme reći hoće li COVID-19 uticati i na testise, ali to nije simptom na koji su se mnogi pacijenti kojima sam se bavio žalili. Za većinu njih testisi su najmanja briga", zaključio je dr Vini, hirurg iz Birmingema.