odmah će nestati sa stola
Hleb sa čvarcima: Hrskav spolja, mekan unutra, ne možete mu odoleti! (RECEPT)
Donosimo vam savršen recept za hleb nadeven čvarcima
Objavljeno: 11.04.2020. 20:45h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 400 g glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 1 dl mleka
- kašičica šećera
- kesica suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 2 kašike jogurta
- 6 kašika masti
- 60 g mlevenih čvaraka
- 2 dl vode
Vazdušasti uštipci iz kese: Pecivo koje uspeva i početnicima! (RECEPT)
Priprema:
- U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri.
- Pomešajte sve sastojke s aktiviranim kvascem, pa zamesite glatko testo.
- Dobro umesite i ostavite oko sat i po na toplom.
- Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 Celzijusa.
Zapečene makarone sa sirom: Kremasti i brzinski obrok od kojeg ćete se slatko najesti! (RECEPT)
( Stil/Punkufer. Dnevnik hr. )