odmah će nestati sa stola

Hleb sa čvarcima: Hrskav spolja, mekan unutra, ne možete mu odoleti! (RECEPT)

Donosimo vam savršen recept za hleb nadeven čvarcima

Objavljeno: 11.04.2020. 20:45h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 dl mleka
  • kašičica šećera
  • kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike jogurta
  • 6 kašika masti
  • 60 g mlevenih čvaraka
  • 2 dl vode

Vazdušasti uštipci iz kese: Pecivo koje uspeva i početnicima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri.
  • Pomešajte sve sastojke s aktiviranim kvascem, pa zamesite glatko testo.
  • Dobro umesite i ostavite oko sat i po na toplom.
  • Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 Celzijusa.

Zapečene makarone sa sirom: Kremasti i brzinski obrok od kojeg ćete se slatko najesti! (RECEPT)