uKUS KOJI SE PAMTI
Torta od sira i manga: Kremasta poslastica koja se topi u ustima! (RECEPT)
Probajte jedinstveni slatkiš od egzotičnog manga.
Autor:
Sastojci za koru:
- 400g keksa sa puterom
- 200g otopljenog putera
Sastojci za fil:
- 500g svežeg krem sira
- 1 vanilin šećer
- 3 kašičice soka od limuna
- 10 listića želatina
- 400 ml slatke pavlake
- 3 zrela manga
Keks sameljite i pomešajhte sa otopljenim puterom.Rasporedite masu po dnu kalupa za tortu (od 26 cm) obloženog papirom za pečenje i dobro utisnite oblikujući malo povišenu ivicu. Ostavite podlogu 60 minuta u frižideru.
Namočite želatin da omekša. U međuvremenu umutite mikserom sveži sir s vanilin šećerom, sokom od limuna i šećerom u prahu.
Omekšali želatin izvadite iz vode i tako ga otopite u loncu na tihoj vatri. U želatin prvo umešajte 2 kašičice sira, a potom sve zajedno umešajte u ostatak.
Čim fil počne da se steže, umešajte u njega prethodno umućenu slatku pavlaku, premažite podlogu od keksa i ostavite tortu 3 sata u frižideru.
Mango ogulite, isecite po pola pa meso u tankim kriškama oslobodite od koštice. Po ohlađenoj torti lepezasto složite kriške manga oblikujući cvet ili neki drugi oblik.
Prijatno!