Uživanje
Brza keks torta: Desert koji se pravi u duploj meri, jer ga nikad nije dovoljno! (RECEPT)
Toliko jednostavno se pravi, a tako je dobrog ukusa
Autor:
Potrebno je:
- 400 gr keksa
- 100 gr maslaca
- 2 pudinga od čokolade
- 2 pudinga o slatke pavlake
- 2 kašike prah šećera
- 1 l mleka
- 4 kašike šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Skuvati puding na mleku dodati šećer po želji i vanilin šećer. Ja sam dodala po dve kašike. Maslac umutiti sa šećerom u prahu. Puding dobro ohladiti.
Podeliti maslac na 2 dela pa u jedan dodati čokoladni, a u drugi beli deo i dobro izjednačiti. Uzani pleh obložiti folijom.
Jedan keks namazati čokoladom, a do njega drugi namazati sa kremom od slatke pavlake i sa strane ubaciti po jedan keks.
Odozgo namazati beli krem, pokriti ostatkom folije i ostaviti 2 sata u frižideru. Izvaditi na tacnu pa sa strane premazati ostatkom belog fila, a odozgo čokoladnim fil.
Posuti malo kokosovim brašnom ili rendanom belom čokoladom. Ostaviti u frižideru da prenoći da se stegne i upije keks. Servirati i uživati u predivnom ukusu.
Izvor: Kod bake u gostima