Poslastica koja se ne odbija
Španski vetar torta: Recept iz mamine stare sveske koji nikada ne omane!
Sa njom ne možete da pogrešite, za koju god priliku da je pripremate
Autor:
Sastojci za koru: 9 belanaca, 300 g šećera, sok od pola limuna.
Sastojci za fil: 9 žumanaca, 5 kašika brašna, 9 kašika šećera, 1 vanil šećer, 500 ml mleka, 300 g mlevenih oraha, 250 g margarina, 200 g šećera.
Za dekoraciju: 250-300 g šlaga.
Priprema: Umutiti belanca sa šećerom i limunom u čvrst sneg. Sušiti u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 15-20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 100 stepeni. Ukupno se suši oko 40 minuta.
Mleko staviti da provri, a u međuvremenu umutiti žumanca, sa 9 kašika šećera, brašnom i vanil šećerom. Dodati u vrelo mleko i kuvati 3-4 minuta da se malo zgusne. U vreo fil dodati 300 g mlevenih oraha.
Posebno umutiti margarina i 200 g šećera, pa dodati u smesu sa orasima. Fil rasporediti preko kore, pa odozgo ukrasiti umućenim šlagom i dekoracijom po želji.