Poslastica koja se ne odbija

Španski vetar torta: Recept iz mamine stare sveske koji nikada ne omane!

Sa njom ne možete da pogrešite, za koju god priliku da je pripremate

Objavljeno: 02.03.2020. 16:22h 16:24h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za koru: 9 belanaca, 300 g šećera, sok od pola limuna.

Sastojci za fil: 9 žumanaca, 5 kašika brašna, 9 kašika šećera, 1 vanil šećer, 500 ml mleka, 300 g mlevenih oraha, 250 g margarina, 200 g šećera.

Za dekoraciju: 250-300 g šlaga.

Priprema: Umutiti belanca sa šećerom i limunom u čvrst sneg. Sušiti u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 15-20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 100 stepeni. Ukupno se suši oko 40 minuta.

Mleko staviti da provri, a u međuvremenu umutiti žumanca, sa 9 kašika šećera, brašnom i vanil šećerom. Dodati u vrelo mleko i kuvati 3-4 minuta da se malo zgusne. U vreo fil dodati 300 g mlevenih oraha.

Posebno umutiti margarina i 200 g šećera, pa dodati u smesu sa orasima. Fil rasporediti preko kore, pa odozgo ukrasiti umućenim šlagom i dekoracijom po želji.

(Stil.kurir.rs)