genijalan trik
Jedna caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu: Nikad vam više neće biti žilave!
Od standardnog recepta razlikuje se samo u načinu dodavanja jaja
Autor:
Palačinke su desert koji nema ko ne voli. Nalaze se među omiljenim poslasticama u mnogim domovima, naročito im se raduju deca.
Standardni recept za palačinke svi znate i lako ga je napraviti.
I pored truda, mnogima se dogodi da im omiljeni desert ne ispadne kako su želeli.
Ali, uz pomoć jednog trika i malo drugačije pripreme smese, palačinke će vam uvek ispasti savršene.
Palačinke od kokosa i limete: Pahuljasto savršenstvo gotovo za pola sata! (RECEPT)
Priprema:
- Napravite smesu za palačinke na uobičajen način, uz malu izmenu tako da belanca odvojite od žumanaca. Žumanca umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.
- Kada u smesu stavite sve sastojke (osim belanaca) dobro ih promešajte.
- Od belanaca napravite umućeni sneg (da ne bude ni mekan, a ni čvrst)
- Dodajte polako umućena belanca u smesu.
Upravo ovaj umućeni sneg daće im penastu strukturu, mekoću i fantaziju ukusa. Toliko su savršene da čak i kada se ohlade i odstoje, neće postati žilave.
Brzinske palačinke od samo 2 sastojka: Sočne i fantastične, obožavaćete ih! (RECEPT)