genijalan trik

Jedna caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu: Nikad vam više neće biti žilave!

Od standardnog recepta razlikuje se samo u načinu dodavanja jaja

Objavljeno: 17.02.2020. 19:54h
Autor:
Foto: Shutterstock

Palačinke su desert koji nema ko ne voli. Nalaze se među omiljenim poslasticama u mnogim domovima, naročito im se raduju deca.

Standardni recept za palačinke svi znate i lako ga je napraviti.

I pored truda, mnogima se dogodi da im omiljeni desert ne ispadne kako su želeli.

Ali, uz pomoć jednog trika i malo drugačije pripreme smese, palačinke će vam uvek ispasti savršene.

Palačinke od kokosa i limete: Pahuljasto savršenstvo gotovo za pola sata! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Napravite smesu za palačinke na uobičajen način, uz malu izmenu tako da belanca odvojite od žumanaca. Žumanca umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.
  • Kada u smesu stavite sve sastojke (osim belanaca) dobro ih promešajte.
  • Od belanaca napravite umućeni sneg (da ne bude ni mekan, a ni čvrst)
  • Dodajte polako umućena belanca u smesu.

Upravo ovaj umućeni sneg daće im penastu strukturu, mekoću i fantaziju ukusa. Toliko su savršene da čak i kada se ohlade i odstoje, neće postati žilave.

Brzinske palačinke od samo 2 sastojka: Sočne i fantastične, obožavaćete ih! (RECEPT)

(Stil.Kurir.rs)