Obrok za čisto uživanje
Punjeni rolovani krompir: Praznik za sva čula! (RECEPT)
Spoj ukusa kojem je nemoguće odoleti
Autor:
Sastojci: 2 veća krompira, 150 g spanaća, 1 jaje, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 150-200 g sira, 150 g šunke, 150 g na suve slanine isečene na tanke listove, kačkavalj, so, biber, ulje.
Priprema: Krompir očistiti i iseći na tanke listiće. Pleh obložiti pek papirom pa narendati kačkavalj. Poređati krompir preko kačkavalja, posoliti, pobiberiti i pouljiti. Peći na 210 stepeni.
Propržiti na ulju seckan crni luk i dodati seckan spanać i beli luk. Malo dinstati da omekša. Jaje izmešati sa sirom, pa u to dodati prženi spanać. Na krompir rasporediti sir sa spanaćam pa na listiće isečenu šunku. Uviti krompir u rolnicu, pa obmotati suvom slaninom.
Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)