Potrebno je: 2 jajeta; 8 kašika šećera; 1 pomorandža; 10 kašika ulja; 100 grama grubo seckanih oraha; 500 grama očišćene i narendane budneve; 15 kašika brašna; 1 kesica vanil šećera; 1 kesica praška za pecivo; 1 kašičica cimeta; pola kašičice muskatnog oraščića.
Za čokoladni preliv:200 ml slatke pavlake, 200 ml crne čokolade.
Priprema: Budnevu očistite pa izrendajte. Pomorandžu dobro operite pod mlazom hladne vode, a zatim je možete potopiti i u rastvor od sode bikarbone. Kada dobro operete pomorandžu, izrendajte koru u izrendanu bundevu. Zatim iscedite sok od pomorandže.
U posebnu činiju umutite jaja, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo i cimet. Zatim dodajte bundevu i koru od pomorandže. Zatim i sok od pomorandže i muskatni oraščić, kao i orahe. Sve dobro sjedinite.
Smesu stavite u kalup za kuglof (može i u pleh), a zatim stavite u rernu da se peče na 180 stepeni Celzijusa oko sat vremena.
Kada se kuglof ispeče i ohladi, prelijte ga sa čokoladnim prelivom koji ste napravili tako što ste zagrejali slatku pavlaku do ključanja, pa u nju rasatopili čokoladu.
Kada prelijete kolač čokoladom, ostavite da se ohladi pa kasnije poslužite.
Ako postoji zdrav desert, onda je to ovaj kolač koji bez griže saveti možete dati svome detetu