OBROK ZA SVE GENERACIJE
Pastirska pita: Raskošno i slasno gurmansko zadovoljstvo koje budi sva čula! (RECEPT)
Isprobajte ovu slasnu pitu od tri vrste mesa i tri vrste povrća
Objavljeno: 27.01.2020. 13:16h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 300 grama mlevene jagnjetine
- 300 grama mlevene junetine
- 300 grama mlevene svinjetine
- 50 grama slanine
- 3 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 400 grams smrznutog graška i šargarepe
- 200 ml sosa za roštilj
- so
- biber
- 1 kg krompira
- 50 grama parmezana
- 200 grama sira
- 100 grama maslaca
- 100 grama kisele pavlake
- prstohvat muškatnog oraščića
- Dodatno: mleko
Vlaška sirnica: Pita u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj! (RECEPT)
Priprema:
- Krompir operite i kuvajte sa korom u posoljenoj vodi.
- Luk sitno naseckajte i na masnoćipolako dinstajte dok ne dobije žućkastu boju.
- Dodajte meso, pojačajte vatru i dinstajte dok se ne zapeče ravnomerno.
- Uz pomoć varjače razbijte eventualne grudvice.
- Dodajte zamrznutu šargarepu i grašak, te dinstajte još 10-ak minuta uz povremeno mešanje.
- Zatim dodajte začine i sos za roštilj. Umesto ovog sosa možete koristiti i sos od paradajza.
- Sve dobro sjedinite, te ostavite da lagano prokuva.
- Krompir ogulite,te ga stavite u posudu s maslacem, pavlakom, sirom, te začinite (so, biber, muškatni oraščić) i uz pomoć gnječilice napravite kremasti pire.
- Po potrebi dodajte malo mleka kako bi bio kremastiji i kako bi ga lakše zgnječili ali nemojte preterati.
- Nadev od mesa i povrća stavite u posudu za pečenje, lagano utisnite te ga prekrijte pireom.
- Pripazite samo da ostavite dovoljno mesta za pire, te iznad pirea imate barem pola centimetra posude kako vam ništa ne bi iscurilo tokom pečenja.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 Celzijusa 30-ak minuta dok se krompir ne zapeče.
Pita pastirica od pire krompira: Ništa mekše i slasnije niste probali! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )