NEODOLJIVA POSLASTICA

Torta sa piškotama i jagodama: Božastven ukus koji će vas fascinirati na prvi zalogaj! (RECEPT)

Ovaj recept je jednostavan, a poslastica će vas oduševiti

Objavljeno: 14.01.2020. 17:36h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 grama piškota
  • 250 ml mleka
  • 5 kašika ruma
  • 200 ml slatke pavlake za šlag
  • 2 vanilin šećera
  • 150 grama šećera u prahu
  • 4 čvrsta jogurta (800 ml)
  • 2 kesice želatina
  • 400 grama jagoda

Neodoljivo ukusno: Mini Pavlova torta sa jagodama! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mleko pomešano s rumom.
  • Piškote iseckajte tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
  • Pavlaku umutite u šlag i umešajte vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
  • Želatin napravite po uputstvu ,te postupno umešajte u pripremljenu kremu.
  • Po kremi posložite red jagoda naseckanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
  • Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode.
  • Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći. Jagode možete preliti preljevom za tortu.

Torta sa piškotama i bananicama: Nepečena, lagana, izdašna! (RECEPT)